Εναλλαγές προσήμων

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 00:01

Εναλλαγές συναισθημάτων και προσήμων είχαμε χθες στις αγορές. Ο χρυσός αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, υπερβαίνοντας τα 122 δολ. η ουγκιά. Δεν κατέφερε, ωστόσο, να διατηρήσει τα κέρδη του και έκλεισε με μικρές απώλειες, καθώς το δολάριο ανέκαμψε απροσδόκητα έναντι του ευρώ και των άλλων μεγάλων νομισμάτων.

Στις αγορές μετοχών το αρχικά θετικό κλίμα που δημιούργησε η ανακοίνωση μεγάλη εταιρικών συμφωνιών, όπως η εξαγορά της 3Com από την HP και ο διακανονισμός της Intel με την AMD, έδωσε τη θέση του σε νέες ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε ο κλάδος λιανεμπορίου, μετά τις συντηρητικές προβλέψεις της Wal Mart για τις προοπτικές της αγοράς, ενώ στο κόκκινο βρέθηκαν επίσης οι κλάδοι ενέργειας και πρώτων υλών εξαιτίας της υποχώρησης του πετρελαίου κάτω από τα 78 δολ. το βαρέλι και της πτώσης των τιμών των βασικών μετάλλων.

Μικρές μεταβολές είχαν οι δείκτες στις αγορές της Ευρώπης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε οριακά σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας στήριγμα στις πληροφορίες ότι οι αεροπορικές εταιρείες British Airways και Iberia βρίσκονται κοντά σε συγχώνευση, αλλά και στα θετικά αποτελέσματα τριμήνου από μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Αρνητικό ήταν το κλίμα στις αγορές της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα