Dexia: Κέρδη 274 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 08:39

Κέρδη εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο, μετά την πώληση του σκέλους ομολόγων της στις ΗΠΑ η Dexia SA, η μεγαλύτερη δανείστρια τοπικών κυβερνήσεων της Γαλλίας.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 274 εκατ. ευρώ (407 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 1,54 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στις Βρυξέλλες, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Dexia θα ήταν 272 εκατ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Πιέρ Μαριανί, μειώνει θέσεις εργασίας και το κόστος λειτουργίας της τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του σκέλους ασφάλισης ομολόγων, Financial Security Assurance Holdings Ltd. στην Assured Guaranty Ltd. αντί ποσού 816,5 εκατ. δολ. τον Ιούλιο. Η Dexia έλαβε πέρυσι πακέτο στήριξης ύψους 6,4 δισ. ευρώ από τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο καθώς στέρεψε από κεφάλαια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings Inc.

Το εννεάμηνο του έτους η Dexia πραγματοποίησε κέρδη 808 εκατ. ερώ, μετά από ζημίες 3,3 δισ. ευρώ το 2008, αποτέλεσμα της κακής επίδοσης της FSA με έδρα τη Νέα Υόρκη και των απωλειών από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα