Ματαίωση προγράμματος απασχόλησης ανέργων στους ΟΤΑ

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 12:36

Τη ματαίωση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 20.000 ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ, στους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις για 36 μήνες ανακοίνωσε χθες στον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη (στη φωτογραφία) ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος.

Τη ματαίωση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 20.000 ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ, στους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις για 36 μήνες ανακοίνωσε χθες στον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΚΕ αναφέρει πως «προκαλεί απορία, αλλά και θλίψη η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν η ανεργία καλπάζει, να καταδικάζει 20.000 ανέργους έστω και για 36 μήνες να παραμένουν στη φτώχεια».

«Υπενθυμίζεται, ότι το εν λόγω πρόγραμμα, είχε την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, ως συνεισφορά της Αυτοδιοίκησης στην παρούσα κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού το 70% των πόρων που απαιτούντο για την υλοποίησή του, ήταν χρήματα της Αυτοδιοίκησης και μόνο το 30% του ΟΑΕΔ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΚΕΔΚΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει πίσω στην Αυτοδιοίκηση «τα 80 εκατομμύρια ευρώ που ήδη έχουν δεσμευτεί (πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) χωρίς καμιά χρονοτριβή, προκειμένου να διανεμηθούν στους ΟΤΑ όπως γινόταν μέχρι τώρα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα