Σε κρατική βοήθεια για την ανασυγκρότηση της Opel προσβλέπει η GM

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 18:42

Το κόστος της ανασυγκρότησης των τεσσάρων μονάδων της Opel στο γερμανικό έδαφος ανέρχεται σε 3,3 δισ. ευρώ.

Σε συζητήσεις με τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις στην οικονομική βοήθεια των οποίων και προσβλέπει για να ανασυγκροτήσει τη θυγατρική της ευρωπαϊκή εταιρεία Opel, βρίσκεται η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors (GM), όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της GM στη Φραγκφούρτη.

Το κόστος της ανασυγκρότησης των τεσσάρων μονάδων της Opel στο γερμανικό έδαφος ανέρχεται σε 3,3 δισ. ευρώ, όπως εκτίμησε καλά πληροφορημένη πηγή, που πρόσκειται στη γερμανική κυβέρνηση, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Στις μονάδες αυτές απασχολούνται συνολικά 25.000 μισθωτοί. Η πηγή εξέφρασε την ικανοποίησή της, που προς το παρόν δεν ζητήθηκε από την GM γερμανική κρατική βοήθεια.

Από την πλευρά της η καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung τόνισε ότι «εφόσον η GM αποφάσισε να κρατήσει στον όμιλό της την Opel, δεν μπορεί να προσβλέπει πλέον σε γερμανική κρατική βοήθεια».

Πρόσθεσε δε ότι «εάν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (που γίνονταν οι διαβουλεύσεις με την καναδική εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών οχημάτων Magna) δεν είχε βοηθηθεί οικονομικά η Opel από το γερμανικό δημόσιο, τότε θα είχε να αντιμετωπίσει τώρα πολύ οξυμένα οικονομικά προβλήματα».

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα