Σε θετικό έδαφος

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009 00:01

Ενθαρρυντικές ειδήσεις από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας σήμαναν τη δυναμική επιστροφή των επενδυτών στις αγορές μετοχών. Αυξημένη παρέμεινε και η «όρεξη» για χρυσό και μέταλλα, όχι όμως και για το πετρέλαιο, οι τιμές του οποίου υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.

Το σήμα της ανόδου στη Wall Street έδωσε η Walt Disney, καθώς ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα εμφάνισαν επίσης οι αλυσίδες καταστημάτων JC Penney και Abercrombie & Fitch και ηγήθηκαν έτσι της ανόδου στον κλάδο του λιανεμπορίου, που είχε χθες την καλύτερη επίδοση στη Νέα Υόρκη.

Mε θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε επίσης άνοδο 0,4% στις 1.019,41 μονάδες - το υψηλότερο κλείσιμο από τις 21 Οκτωβρίου. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης είχε κέρδη 2,7%.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν εταιρείες, που παρουσίασαν καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών οι οίκοι πολυτελών αγαθών Richemont και Bulgari.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο βρέθηκε και πάλι σε κλοιό πιέσεων στον απόηχο των στοιχείων για απροσδόκητη επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του ιαπωνικού γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα