Ομιλος Σαράντη: Συμφωνία joint venture με την Estee Lauder

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2000 18:24
UPD:18:26

Την υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας, υπό τη μορφή joint venture, με το γαλλικό όμιλο Estee Lauder ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Σαράντη. Η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση νέας εταιρείας η οποία θα διαχειρίζεται τα συμφέροντα του γαλλικού ομίλου στην περιοχή των Βαλκανίων και θα έχει την έδρα της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Σαράντη, στη νέα εταιρεία η Estee Lauder θα έχει μερίδιο 51% και η εταιρεία Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ 49%, ενώ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του joint venture και την ευθύνη της διοίκησης θα έχει ο κ. Γρηγορης Σαράντης.

Σημειώνεται, ότι η γαλλική εταιρεία κατέχει κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια αγορά καλλυντικών και διακινεί μια σειρά από γνωστές μάρκες σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ η μετοχή της είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η ολοκλήρωση του joint venture θα πραγματοποιηθεί μέσω της απόκτησης ελέγχου των εταιρειών ΕΚΑΣ Α.Ε. και ΖΕΤΑ Α.Ε. από την Γρ. Σαράντη ΑΒΕΕ. Ηδη, τα σχετικά προσύμφωνα έχουν υπογραφεί και η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των εταιριών ΕΚΑΣ και ΖΕΤΑ για το 2000 προβλέπεται να φτάσει τα 14 δισ. δρχ., ενώ τα κέρδη προ φόρων θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. δρχ. Το τίμημα εξαγοράς θα προσδιοριστεί με βάση την εκτίμηση ανεξάρτητων εκτιμητών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα