Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Mitsubishi UFJ

Σύμφωνα με το Bloomberg
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 09:40

Τη μεγαλύτερη δευτερογενή προσφορά μετοχών στην Ιαπωνία πιθανόν ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα η Mitsubishi UFJ Financial Group, σύμφωνα με έρευνα αναλυτών την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, η οποία επένδυσε πέρυσι εννέα δισ. δολάρια στη Morgan Stanley, αναμένεται να ανακοινώσει τη διάθεση μετοχών στις 18 του μηνός, στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το ύψος της ΑΜΚ πιθανόν να ανέλθει έως το ένα τρισ. γιεν (11 δισ. δολ.).

Την είδηση είχε μεταδώσει το Σάββατο και η εφημερίδα Nikkei, η οποία αποκάλυψε ότι η τράπεζα πιθανόν να προχωρήσει σε πώληση κοινών μετοχών περίπου ενός τρισ. γιεν μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Εκπρόσωπος της Mitsubishi UFJ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιαπωνική τράπεζα και οι μικρότερες ανταγωνίστριές της, Sumitomo Mitsui Financial Group και Mizuho Financial Group, υπολείπονται του μέσου όρου των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου όσον αφορά στην κεφαλαιακή τους δύναμη. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της Mitsubishi UFJ ανερχόταν στα τέλη Ιουνίου σε 5,8%, έναντι 8,2% της JPMorgan στα τέλη Σεπτεμβρίου και 8,8% της HSBC Holdings στις 30 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα