Αλφα Γκρίσιν: Συμμετοχή στη σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 10:08

Στη σύσταση εταιρείας με την επωνυμία Karnobat Aeolia AD και έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας συμμετέχει η κατά 100% θυγατρική της ¶λφα Γκρίσιν, Alpha Grissin Renewables.

Η νέα εταιρεία συστάθηκε στα πλαίσια της από 26/09 υπογραφής σύμβασης παραχώρησης συνολικής έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης, για περίοδο 30 ετών, στην περιοχή Karnobat στην Κεντρική Βουλγαρία, περιοχή με υψηλό αιολικό δυναμικό, με στόχο την ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 111 MW.

Η έκδοση των αδειών παραγωγής, προϋπολογισμού επένδυσης 155 εκ. ευρώ, αναμένεται εντός του επόμενου έτους.

«Στη σύσταση της νέας εταιρείας συμμετέχουν με ποσοστό 40% η κυπριακή εταιρεία Alpha Grissin Renewables Ltd με δραστηριοποίηση στον τομέα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με 60% η ισπανική εταιρεία Preneal Bulgaria OOD, θυγατρική της Preneal International SA, ομίλου με πολύ μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και λειτουργία αιολικών πάρκων σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 100.000 Leva.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, από τον Οκτώβριο του 2007, η ¶λφα Γκρίσιν έχει προχωρήσει στην από κοινού με τη Deutsche Bank, σύσταση της Deutsche Aeolia Α.Ε., με στόχο την ανάπτυξη και εκμετάλλευση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μάλιστα, έχει υποβάλει στην ΡΑΕ αιτήσεις για την κατασκευή 6 αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 150 MW στη Πελοπόννησο, για τα οποία αναμένονται άδειες παραγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα