Οριακή άνοδος στο Τόκιο

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 11:13

Οριακά κέρδη 0,2% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος επηρεάστηκε θετικά από την άνοδο των αλυσίδων λιανικής και των αμυντικών μετοχών και αρνητικά από τις τράπεζες και άλλες εταιρείες όπως η Hitachi Ltd που παρασύρθηκαν από τις ανησυχίες σχετικά με την άντληση κεφαλαίων.

Ευνοϊκή αλλά σύντομη επίδραση είχαν στις ιαπωνικές μετοχές τα στοιχεία για ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2009 με το γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από τη νευρικότητα που επικρατεί στην αγορά.

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδωσαν μια σύντομη ώθηση στο χρηματιστήριο αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ωστόσο, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην εγχώρια οικονομία και οι ανησυχίες για την προσφορά περιόρισαν τα κέρδη», σχολιάζει ο Χιροάκι Οσακάμπε, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Chibagin Asset Management.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η ιαπωνική οικονομία θα παρουσιάσει επιβράδυνση το τέταρτο τρίμηνο του 2009, ενώ παραμένει το πρόβλημα της περιορισμένης εισροής κεφαλαίων στη χώρα», συμπληρώνει.

Στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο Nikkei διαμορφώθηκε στις 9.791,18 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε απώλειες 0,7% κλείνοντας στις 860,42 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα