Βρετανία: Κοινωνική προσφορά από τις εταιρείες ενέργειας

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 11:46

Τους φτωχούς καλούνται να συνδράμουν οι εταιρείες ενέργειας στη Βρετανία, καθώς πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Ήδη οι βρετανικές εταιρείες που απαρτίζουν το συνασπισμό Big Six suppliers επιδοτούν τους λογαριασμούς των απόρων και των ηλικιωμένων καταβάλλοντας μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους από το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό στο πλαίσιο ενός εθελοντικού συστήματος που ονομάζεται «κοινωνικοί δασμοί».

Στο καινούργιο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Τετάρτη, η κυβέρνηση αναμένεται να προσδιορίσει το χρηματικό ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν οι προμηθευτές για την κοινωνική πρόνοια.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η βρετανική κυβέρνηση θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες και θα μπορεί να παρεμβαίνει στην αγορά ενέργειας προκειμένου να επιβάλλει τη συμμόρφωση των εταιρειών που δεν ενεργούν προς το συμφέρον των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί από όλες τις εταιρείες ενέργειας να συνεισφέρουν αναλογικά στους κοινωνικούς δασμούς. Οι Βρετανοί υπουργοί πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η κοινωνική πρόνοια στην πορεία της χώρας προς μια οικονομία χαμηλότερων ρύπων.

Πηγή: The Independent



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα