GM: Προς αποπληρωμή κρατικών δανείων

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 12:48
UPD:12:54

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα δημοσιοποιήσει σήμερα τα πρώτα οικονομικά της αποτελέσματα μετά την κήρυξη χρεοκοπίας, θα ξεκινήσει να εξοφλεί το δάνειο που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών με τριμηνιαίες δόσεις στις 31 Δεκεμβρίου.

Την έναρξη αποπληρωμής κρατικών δανείων ύψους 6,7 δισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα ανακοινώσει σήμερα η General Motors, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα δημοσιοποιήσει σήμερα τα πρώτα οικονομικά της αποτελέσματα μετά την κήρυξη χρεοκοπίας, θα ξεκινήσει να εξοφλεί το δάνειο που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών με τριμηνιαίες δόσεις στις 31 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, θα αρχίσει και την εξόφληση δανείου 1,4 δισ. δολαρίων στην κυβέρνηση του Καναδά.

Σημειώνεται ότι η GM έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τα δάνεια μέχρι τη λήξη τους, τον Ιούλιο του 2015, ωστόσο οι καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεων οχημάτων θα της επιτρέψουν να προχωρήσει νωρίτερα στην αποπληρωμή τους, επισημαίνει το Reuters.

«Ο λόγος για τον οποίο η GM είναι σε θέση να το κάνει αυτό είναι ότι οι επιδόσεις της ξεπέρασαν τις αρχικές προβλέψεις, όταν η GM είχε κηρύξει πτώχευση και εξήλθε του καθεστώτος της χρεοκοπίας», δήλωσε στο πρακτορείο άτομο προσκείμενο στο θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα