Χ.Α.: Διευρύνονται οι απώλειες

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 13:40

Εντείνονται οι πιέσεις στον γενικό δείκτη με τον κλάδο των τραπεζών να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, οι ελληνικές τράπεζες είτε δεν θα συμμετάσχουν, είτε θα αντλήσουν περιορισμένα κεφάλαια στην δημοπρασία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τον επόμενο μήνα για την άντληση ρευστότητας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει βάλει φραγμό στις ελληνικές τράπεζες όσον αφορά την άντληση πρόσθετων κεφαλαίων από την ΕΚΤ με ενέχυρο ομόλογα του Δημοσίου, θεωρώντας ότι έχουν κάνει κατάχρηση.

Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (13:38) υποχωρεί κατά 1,87%, στις 2.540,24 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 136 εκατομμύρια ευρώ.

«Το δυσοίωνο κλίμα για την οικονομία και οι ανησυχίες ότι η αύξηση της κερδοφορίας των εισηγμένων εταιριών για το 2010 θα υπολείπεται των ευρωπαίων ανταγωνιστών τους οδηγούν πτωτικά», δήλωσε στο Reuters ο κ. Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Οι προβλέψεις για τις ελληνικές εταιρείες είναι για αύξηση κερδών περίπου 11% το 2010, όταν για τις ευρωπαϊκές είναι 18-24%», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα