Βρετανία: Πτωτικές τάσεις στην αγορά κατοικίας εν όψει των εορτών

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 17:55

Οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο υποχώρησαν κατά 1,6% τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και διαμορφώθηκαν στο μέσο επίπεδο των 226.440 λιρών. Τους προσεχείς μήνες προβλέπεται περαιτέρω πτώση, καθώς η ανάκαμψη δεν αναμένεται στη χώρα πριν το Φεβρουάριο.

Υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές των κατοικιών το Νοέμβριο για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο, καθώς οι ιδιοκτήτες έκαναν μια ύστατη προσπάθεια να προλάβουν τη συνηθισμένη μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος μετά την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με την Rightmove, την κορυφαία διαδικτυακή τοποθεσία ακινήτων στη Βρετανία, οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο υποχώρησαν κατά 1,6% τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και διαμορφώθηκαν στο μέσο επίπεδο των 226.440 λιρών. Τους προσεχείς μήνες προβλέπεται περαιτέρω πτώση, καθώς η ανάκαμψη δεν αναμένεται στη χώρα πριν το Φεβρουάριο.

Οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο κυμάνθηκαν σε επίπεδα κατά 3,1% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους –πτώση την οποία η Rightmove αποδίδει στην αύξηση της προσφοράς εκ μέρους των ιδιοκτητών που βιάζονται να πωλήσουν πριν τα Χριστούγεννα.

«Παρότι η αγορά έχει ανακάμψει από τα τρομαχτικά ιστορικά χαμηλά, η υποχώρηση των τιμών αυτό το μήνα αποδεικνύει ότι η αγορά δεν έχει την απαραίτητη δυναμική για να αντισταθεί στις εποχικές τάσεις», σχολιάζει ο εμπορικός διευθυντής της Rightmove, Μάιλς Σίπσαϊντ.

«Πιστεύουμε ότι οι τιμές πώλησης των κατοικιών θα συνεχίσουν να υποχωρούν για τρεις ακόμη μήνες, προτού ανακάμψουν στις αρχές της άνοιξης», επισημαίνει.

Πηγή: The Times



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα