Με «κόκκινη γραμμή» η ΓΣΕΕ στο διάλογο για Ασφαλιστικό, εργασιακά

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 20:29
UPD:21:25

Με «κόκκινη γραμμή» τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων προσέρχεται η ΓΣΕΕ στο διάλογο για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, για το ασφαλιστικό εκείνο που επιβεβαιώνεται από τα οικονομικά στοιχεία, είναι η ανάγκη είσπραξης των εισφορών, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, η συνεπής καταβολή των εισφορών κράτους και εργοδοτών, η δημιουργία του ειδικού αποθεματικού κοινωνικής αλληλεγγύης, κλπ.

Γ. Παναγόπουλος: Η ΓΣΕΕ περιμένει την κυβερνητική ατζέντα για το Ασφαλιστικό

Γ. Παναγόπουλος: Η ΓΣΕΕ περιμένει την κυβερνητική ατζέντα για το Ασφαλιστικό

Απαραίτητη προϋπόθεση, τονίζεται, είναι η κυβέρνηση να καταθέσει τη δική της συγκεκριμένη πρόταση, για την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών διατάξεων.

Όσο για το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, η ΓΣΕΕ εμμένει στις θέσεις της για «ανατροπή όλων των αντεργατικών Νόμων, όπως εξάλλου και εκπρόσωπος επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ αναπτύσσει στην σχετική επιτροπή, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτελέσουν την βάση διαλόγου και διαπραγμάτευσης ΓΣΕΕ και Υπ. Εργασίας».

Ειδικά για τα προγράμματα Stage και τις άλλες εκκρεμείς εργασιακές σχέσεις, η Συνομοσπονδία ζητεί δίκαιη ρύθμιση, η οποία θα αντιμετωπίζει με ισοτιμία και μοριοδότηση την προϋπηρεσία των συμμετεχόντων σε προγράμματα Stage (Δημοσίου κ Ιδιωτικού Τομέα) και θα λαμβάνει πρόνοια και για τις άλλες μορφές εργασίας χωρίς να εξαιρούνται οι άνεργοι ως προς την μοριοδότηση για συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Την Παρασκευή 18/12, συγκαλείται στην ΑΘήνα το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, το οποίο θα συζητήσει το πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών της ΓΣΕΕ, για το επόμενο διάστημα (κοινωνική πολιτική, εργασιακά, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανεργία, κ.α.).

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται εντονότατα για την ποιότητα και τα στοιχεία έρευνας, σχετικά με τις αμοιβές των συνδικαλιστικών στελεχών, κάνοντας λόγο για κουβάρι ψευδών, ανακριβειών και χαλκευμένων στοιχείων. «Η απαξίωση των συνδικάτων και των ηγεσιών τους αποτελεί για πολλούς ομολογημένο στόχο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα