Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 00:01

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν χθες οι επενδυτές τόσο στις αγορές μετοχών όσο και στις αγορές εμπορευμάτων, εν μέσω στοιχείων, όπως η μικρότερη άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, τα οποία αποκαλύπτουν ότι η οικονομική ανάκαμψη θα είναι ιδιαίτερα αδύναμη.

Στη Νέα Υόρκη οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq παρουσίαζαν οριακές μεταβολές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον κλάδο του λιανεμπορίου εν μέσω επισημάνσεων μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων, όπως η Target, ότι είναι αβέβαιη η ανάκαμψη των πωλήσεων κατά την εορταστική περίοδο.

Στην Ευρώπη οι μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλά 13 μηνών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 είχε πτώση 0,4%, στις 1.030,02 μονάδες, με τους κλάδους τραπεζών και μεταλλευτικών επιχειρήσεων να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχώρησε 0,7%, στο Παρίσι ο CAC 40 είχε απώλειες 0,9%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax σημείωσε πτώση 0,45%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές των μετάλλων, ενώ και η τιμή του αργού πετρελαίου παρέμεινε κοντά στα 79 δολάρια το βαρέλι εν μέσω εκτιμήσεων ότι η ζήτηση από τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες θα αντισταθμίσει την κάμψη της κατανάλωσης στις ανεπτυγμένες χώρες.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο κατέφερε χθες να ανακτήσει χαμένο έδαφος έναντι του ευρώ και των άλλων μεγάλων νομισμάτων χάρη στη φραστική στήριξη από το διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα