Προς τα 80 δολ. η τιμή του αργού

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 09:57

Προς τα 80 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, η άνοδος περιορίζεται από τις ανησυχίες για αργή ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το American Petroleum Institute, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα – περισσότερο απ’ ό,τι ανέμενε η αγορά – την εβδομάδα μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

«Οι τιμές του πετρελαίου δέχονται μια ελαφρά ώθηση προς τα πάνω σήμερα το πρωί μετά τα στοιχεία του API, τα οποία έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των αποθεμάτων αργού», παρατηρεί αναλυτής της Informa Global Markets στη Σιγκαπούρη.

Στις 09:38 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωνε άνοδο 42 σεντς στα 79,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 79,38 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 41 σεντς.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για τα αποθέματα, τα οποία θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα