Κοινή προσφορά για Cadbury εξετάζουν Hershey, Ferrero

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 12:51

Την υποβολή κοινής πρότασης για την Cadbury φέρονται να εξετάζουν οι σοκολατοποιίες Hershey και Ferrero, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τη βρετανική εταιρεία να αποκρούσει την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Kraft Foods.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις μεταξύ της αμερικανικής Hershey και της ιταλικής Ferrero, οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα στελέχη της Hershey εμφανίζονται περισσότερο αποφασιστικά για την επίτευξη μιας συμφωνίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος δεν έχουν συζητηθεί ακόμα και δεν έχει κατατεθεί κάποια προσφορά.

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει στο Reuters άλλη πηγή, η Cadbury δεν έχει προσεγγιστεί μέχρι στιγμής από τη Ferrero, ωστόσο δηλώνει ανοιχτή σε οποιαδήποτε ελκυστική πρόταση.

Όπως παρατηρούν αναλυτές της αγοράς, η επίτευξη μιας συμμαχίας μεταξύ των τριών εταιρειών ενδεχομένως να έθετε ένα ισχυρό εμπόδιο στα σχέδια της Kraft να εξαγοράσει την Cadbury. Η εταιρεία έχει καταθέσει προσφορά ύψους 16,7 δισ. δολαρίων.

Οι εκπρόσωποι των Ferrero και Cadbury αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, ενώ στελέχη των Hershey και Hershey Trust δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα