Chevron: Ενδιαφέρον για κοίτασμα φ.α. στο Τουρκμενιστάν

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 16:20

Το ενδιαφέρον της Chevron να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του γιγάντιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Νότιο Γιολοτάν του Τουρκμενιστάν εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, μιλώντας στο Reuters.

«Ναι, ενδιαφερόμαστε. Έχουμε υποβάλει προτάσεις και διεξάγουμε συνομιλίες», δήλωσε ο επικεφαλής της Chevron Nebitgaz B.V. Turkmenistan, Ντάγκλας Ουτσίκουρα, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου στην Ασγκαμπάτ.

Όπως σημειώνει το Reuters, δεν ήταν δυνατή η επιβεβαίωση από Τουρκμένους αξιωματούχους της διεξαγωγής συνομιλιών με τη Chevron ή με άλλες εταιρείες.

Οι δηλώσεις του στελέχους της εταιρείας έρχονται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζορτζ Κρολ, ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί να επιτρέψει η Ασγκαμπάτ σε αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν σε χερσαία κοιτάσματα, όπως το κοίτασμα στο Νότιο Γιολοτάν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gaffney, Cline and Associates, τα αποθέματα του κοιτάσματος στο Νότιο Γιολοτάν κυμαίνονται μεταξύ 4 και 14 τρισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, το κοίτασμα θα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλυτέρων στον πλανήτη ως προς τα διαπιστωμένα αποθέματά του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα