Εως τις 31/12 η κοινοποίηση των αιτημάτων της ΓΣΕΕ στο ΣΕΒ

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 16:43
UPD:17:21

Την πρόθεση της ΓΣΕΕ να κοινοποιήσει τα αιτήματά της στο ΣΕΒ πριν τη λήξη της υπάρχουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (31-12-2009) γνωστοποιεί ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος.

Απαντώντας στην επιστολή του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου για έναρξη του διαλόγου για τη νέα ΕΓΣΣΕ, σημειώνει πως η Συνομοσπονδία πάντα καταθέτει τα αιτήματά της εγκαίρως, επισημαίνοντας πως οι μέχρι τώρα συνήθως πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. οφείλονταν, ανάμεσα σε άλλα, στην πάγια τακτική των εργοδοτικών φορέων, προκειμένου να καθυστερήσουν την καταβολή των όποιων αυξήσεων προς τους εργαζόμενους.

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει ακόμη πως το εκάστοτε διεκδικητικό πλαίσιο, που εκ του νόμου αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων, διαμορφώνεται με συλλογικές διαδικασίες στα όργανα της Γ.Σ.Ε.Ε. και απαιτείται κάποιος χρόνος για την οριστικοποίησή του.

Καταλήγοντας, τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση η επίσπευση της διαπραγμάτευσης της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το αναγκαίο για την εθνική οικονομία κλίμα, αλλά αντίθετα προκαλεί προβλήματα πυροδοτώντας πιθανές κοινωνικές εντάσεις».

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε εξαιρετικά περίεργη την πρόσκληση του ΣΕΒ, καθώς, όπως ανέφερε, για πρώτη φορά εμφανίζονται ως επισπεύδοντες για την Σύμβαση οι εργοδότες και με κάποιες αιχμές και σχόλια, που πρέπει να βάζουν όλους τους εργαζόμενους σε ανησυχίες, καθώς συνδέουν το θέμα της Σύμβασης με την συνολική απασχόληση.

«Εμείς όταν εκπνεύσει η Σύμβαση στο τέλος του χρόνου είμαστε έτοιμοι για γρήγορες και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, και σε καμιά περίπτωση βέβαια σε διαπραγματεύσεις που θα οδηγούν σε υποβάθμιση του εισοδήματος των εργαζομένων. Γρήγορα Ναι. Λίγα Οχι» συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα