Στο κόκκινο οι αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 00:01

Σε μέταλλα και εμπορεύματα εστίασαν χθες το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές.

Ο χρυσός κατέρριψε έτσι ακόμη ένα ρεκόρ ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά το φράγμα των 1.150 δολαρίων η ουγκιά, ο χαλκός αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών, ενώ το πετρέλαιο ενισχύθηκε κοντά στα 80 δολ. το βαρέλι.

Πιέσεις δέχθηκαν αντιθέτως οι μετοχές εν μέσω απογοητευτικών μακροοικονομικών αλλά και εταιρικών ειδήσεων. Στη Νέα Υόρκη τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίαζε ο κλάδος τεχνολογίας, καθώς οι εταιρείες Autodesk και Salesforce.com παρουσίασαν προβλέψεις για τα κέρδη τέταρτου τριμήνου, οι οποίες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς.

Μεγάλος κερδισμένος της συνεδρίασης ήταν αντιθέτως η MBIA, η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης ομολόγων στον κόσμο, καθώς η μετοχή της είχε άνοδο άνω του 10%.

Στην Ευρώπη σε μια νευρική συνεδρίαση ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε τελικά 0,3%, στις 1.027,16 μονάδες. Στο επίκεντρο των πιέσεων χθες βρέθηκε ο κλάδος τηλεπικοινωνιών με τον επιμέρους δείκτη DJ STOXX European Telecom να σημειώνει πτώση 0,8%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε, αντιθέτως, στον κλάδο των πρώτων υλών.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων, καθώς ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα διατηρηθούν κοντά στο μηδέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα