Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 10:48
UPD:10:51

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τις εταιρείες παραγωγής τροφίμων να έχουν τεθεί στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, μετά την απόφαση της Danone να μειώσει το στόχο για την ανάπτυξη των πωλήσεών της.

«Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ξεκινούν να κλείνουν τα χαρτοφυλάκιά τους και αρχίσουν να ελαχιστοποιούν το ρίσκο πριν από την περίοδο των εορτών», σχολίασε διευθυντής της Seven Investment Management.

Στις 10:14 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,2% στις 1.025,94 μονάδες.

Πτώση 4,4% καταγράφει ο τίτλος της Danone, η οποία εκτίμησε σήμερα ότι σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο η ετήσια ανάπτυξη των πωλήσεών της θα διαμορφωθεί τουλάχιστον σε 5%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 8-10%.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι τράπεζες, στον απόηχο της μαζικής αύξησης κεφαλαίων από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, τη Mitsubishi UFJ Financial Group. Οι μετοχές των UniCredit, HSBC και Credit Suisse υποχωρούν μεταξύ 0,3% και 1,2%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνουν πτώση 0,1%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα