Κ. Μίχαλος: Σε λάθος κατεύθυνση ο προϋπολογισμός

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 16:37

Προς λάθος κατεύθυνση εξακολουθεί να κινείται ο προϋπολογισμός, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανόν «να απορριφθεί από την Κομισιόν, όπως έγινε και με το προσχέδιο του προϋπολογισμού».

«Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο εξακολουθεί να είναι προς λάθος κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο “χαλαρός” Τειρεσίας είναι ένα μέτρο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση». Πρόσθεσε ωστόσο ότι στην εφαρμογή του απαιτείται μεγάλη προσοχή για να ξεχωρίσει «η ήρα από το στάρι».

«Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες για την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ και του ΤΕΜΠΜΕ, ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει να δει στην πράξη να υλοποιούνται», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Είναι θετικό, ωστόσο, ότι θα επιχειρηθεί η απλοποίηση των διαδικασιών χρηματοδότησης καθώς και η διοχέτευση στην αγορά σημαντικών κονδυλίων, άνω των 10 δισ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε εξάλλου ότι «η χώρα για να βγει από την κρίση και να λύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα απαιτείται να ακολουθήσει ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής από το οποίο δε θα πρέπει να απουσιάζουν τα διαρθρωτικά μέτρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα