Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Κούρος 2009»

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 21:40

Τα Βραβεία ΚΟΥΡΟΣ 2009 επέδωσαν, σε επίσημη τελετή στο ξενοδοχείο «Intercontinental» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Τα Βραβεία ΚΟΥΡΟΣ 2009 απονεμήθηκαν στους εξής:

-Το Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας στους κκ. Ιωάννη Μαρλαφέκα πρόεδρο, Κωνσταντίνο Μαρλαφέκα αντιπρόεδρο και Πλάτωνα Μαρλαφέκα εντεταλμένο σύμβουλο της Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ.

-Το Βραβείο Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο στην κυρία Αγγελική Φράγκου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Navio Maritime Holdings Inc.

-Το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, στον κ. Δημήτρη Τσουκαλά πρόεδρο κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Λέσχη Επιχειρηματικότητας απένειμε και δύο νέα βραβεία:

1. Το Βραβείο «Green Dreams - Πράσινη Επιχειρηματικότητα» που επιδιώκει την ανάπτυξη καινοτομικής περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας και

2. Το Βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου για Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς», με το οποίο η Λέσχη και ο κ. Χατζηιωάννου υποστηρίζουν έμπρακτα την καινοτόμο και δυναμική επιχειρηματικότητα.

Σημειώνεται πως για την επιλογή των βραβευμένων προηγείται διερεύνηση από το σωματείο που στηρίζεται σε μία σειρά από κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι και στη συνέχεια καταρτίζεται κατάλογος (short list) τεσσάρων υποψηφίων για κάθε βραβείο.

Οι υποψηφιότητες αυτές, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων που διεξήγαγε το Alba Graduate Business School, τέθηκαν στην κρίση δείγματος 85 κριτών που αποτελείτο από μέλη της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, άλλους επιχειρηματίες και δημοσιογράφους του οικονομικού Τύπου. Τα αποτελέσματα της επιλογής των κριτών επικυρώνονται από μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας που είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχει 75 μέλη, όλοι τους επιχειρηματίες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, με πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου τον κ. Αριστείδη Μπελλέ.

Μιλώντας στην εκδήλωση η κ. Κατσέλη μεταξύ άλλων ανέφερε πως η πράσινη επιχειρηματικότητα και η διεθνής παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελούν βασικό προσανατολισμό της κυβέρνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα