ΕΚΤ: Επιβολή αυστηρότερων κανονισμών στους τίτλους ABS

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 17:04

Σε τροποποιήσεις των απαιτήσεων σχετικά με τους τίτλους που δέχεται από τις τράπεζες της ευρωζώνης ως αντάλλαγμα για ρευστά διαθέσιμα ετοιμάζεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα από τη Φρανκφούρτη ότι θα απαιτεί τουλάχιστον δύο αξιολογήσεις από έγκριτο οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης για όλους τους ενυπόθηκους τίτλους με ημερομηνία έκδοσης μετά την 1η Μαρτίου 2010.

Για το καθορισμό της αξιοπιστίας των ABS, το Eurosystem θα επιβάλει τον όρο της «δεύτερης καλύτερης», το οποίο σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πληροί μόνο η καλύτερη αξιολόγηση το ελάχιστο επίπεδο, αλλά και η δεύτερη καλύτερη αξιολόγηση.

Το Μάρτιο 2011, ο όρος της «δεύτερης καλύτερης» και ο κανονισμός που επιβάλλει την ύπαρξη δύο τουλάχιστον αξιολογήσεων θα ισχύει για όλους του τίτλους ABS ανεξαρτήτως ημερομηνίας έκδοσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση τροποποιήσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβολή υψηλών πιστωτικών προτύπων ώστε όλες οι εξασφαλίσεις να πληρούν τις προϋποθέσεις».

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα