Lloyds: Έκδοση ECN αξίας 13 δισ. δολ.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 13:27

Την έκδοση γραμματίων ενισχυμένου κεφαλαίου (enhanced capital notes – ECN) εξήγγειλε η κορυφαία βρετανική τράπεζα Lloyds Banking Group Plc, η οποία σχεδίασε τα νέα αυτά προϊόντα προκειμένου να διασκεδάσει τις ανησυχίες ότι οι υβριδικοί χρεωστικοί τίτλοι δεν κατόρθωσαν να απορροφήσουν τις ζημίες.

Η βρετανική τράπεζα ανταλλάσσει χρεωστικούς τίτλους μειωμένων εξασφαλίσεων έναντι ECN αξίας 6,99 δισ. λιρών, τα οποία μετατρέπονται σε κεφάλαιο υπό ορισμένες συνθήκες, καθώς και τίτλους αξίας 1,48 δισ. λιρών οι οποίοι δύνανται να πάρουν τη μορφή ECN, νέων μετοχικού κεφαλαίου ή μετρητών. Στο πλαίσιο ανταλλαγής των αμερικανικών της τίτλων, η Lloyds θα εκδώσει ECN αξίας 985,6 εκατ. δολαρίων επιπλέον των 800 εκατ. δολαρίων που είχε προγραμματίσει.

Τα ECN (ή CoCos όπως είναι γνωστά στο χώρο) μετατρέπονται σε μετοχικό κεφάλαιο εάν ο δείκτης Tier 1 της τράπεζας υποχωρήσει κάτω του 5%. Η Lloyds προσφέρει υψηλότερο επιτόκιο από τα υφιστάμενα γραμμάτια, καθώς επίσης προκαθορισμένες διάρκειες και υποχρεωτικά τοκομερίδια.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα