ΕΤΕ: Στα 1,010 δισ. ευρώ τα κέρδη εννεαμήνου

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 17:38

Στα 1.010 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της ΕΤΕ το 9μηνο 2009, μειωμένα κατά 17% από την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Τα καθαρά κέρδη του 3ου τριμήνου ξεπέρασαν τα €300 εκατ., ενισχυμένα από την ανάκαμψη της οργανικής κερδοφορίας σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Τα έσοδα του Ομίλου από οργανικές πηγές (εξαιρουμένων των διαπραγματευτικών κερδών) κατέγραψαν βελτίωση κυρίως λόγω της περαιτέρω ενίσχυσης του επιτοκιακού αποτελέσματος (+2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και +10% σε σχέση με το 2008). Το επιτοκιακό περιθώριο παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο σε επίπεδα άνω του 4%, παρά τη συνεχιζόμενη ανταγωνιστική πίεση στα περιθώρια των καταθετικών προϊόντων.

Οι λειτουργικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά +2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο εξαιτίας της αύξησης των δαπανών προσωπικού από την εφαρμογή συλλογικών αυξήσεων αλλά και της έκτακτης δαπάνης πρόσληψης ανέργων στο πλαίσιο της συμβολής της ΕΤΕ στην άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στην Ελληνική οικονομία.

Αντίθετα, τα διοικητικά έξοδα αποκλιμακώνονται κατά -4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και -2% σε ετήσια βάση καταδεικνύοντας την προσήλωση του Ομίλου στην περιστολή δαπανών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα