Κατοχύρωση κερδών στην Ευρώπη

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 10:48

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να σπεύδουν να αποκομίσουν τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικοί τίτλοι και ο κλάδος των εμπορευμάτων.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε νωρίτερα και ο ιαπωνικός Nikkei, καταγράφοντας απώλειες 1%, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την κατάσταση στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,7% στις 1.016,21 μονάδες. Χθες, παρουσίασε άνοδο 2,1% - τη μεγαλύτερη από τις 14 Οκτωβρίου.

Οι τράπεζες, οι οποίες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη τη Δευτέρα, υποχωρούν σήμερα. Οι μετοχές των BNP Paribas, Banco Santander, HSBC και Societe Generale σημειώνουν πτώση 1-2,2%.

Πτωτικά κινούνται και οι ενεργειακές εταιρείες, λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου προς τα 77 δολάρια το βαρέλι, με τις μετοχές των Total, BP και Royal Dutch Shell να υποχωρούν μεταξύ 0,8% και 1,7%.

Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί αργότερα στις ΗΠΑ, όπου ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τρίμηνου και τις τιμές κατοικίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα