Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 14:34

Πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Οι απώλειές του περιορίστηκαν πάντως μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών μελετών Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ανήλθε στις 93,9 μονάδες το Νοέμβριο από 92,0 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για άνοδό του στις 92,5 μονάδες.

Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,7% το τρίτο τρίμηνο. «Η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και αναμένουμε η ανάπτυξη να διατηρήσει την ανοδική της τάση και το τέταρτο τρίμηνο», σχολίασε οικονομολόγος της Helaba.

Οι ανησυχίες που εξέφρασε χθες η Standard & Poor's για την οικονομική κατάσταση ορισμένων μεγάλων τραπεζών οδηγεί τους επενδυτές στην πώληση νομισμάτων υψηλότερου ρίσκου, εν μέσω ανησυχιών για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Στις 13:50 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4944 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 88,63 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα