Υποχωρεί το δολάριο

Εναντι των νομισμάτων με υψηλότερες αποδόσεις
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 06:45
UPD:07:07

Πτωτικά έναντι των νομισμάτων με υψηλότερες αποδόσεις κινήθηκε το δολάριο των ΗΠΑ αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα καθώς ανανεώθηκαν τα στοιχεία ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει ωθώντας τους επενδυτές να αγοράσουν πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου μετά από έκθεση που έδειξε ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές μειώθηκαν με τον χαμηλότερα ρυθμό σε ένα έτος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1745972 , καθώς οι κυβερνητικές δαπάνες διεθνώς τόνωσαν τη ζήτηση. Το δολάριο της Αυστραλίας κινήθηκε ανοδικά καθώς ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Ric Battellino είπε ότι η οικονομία διανύει νέα ανοδική πορεία, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 92,56 σεντς ανά δολ. Αυστραλίας στις 11:47 π.μ. στο Τόκιο από 91,92 σεντς που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε στα 72,85 σεντς ανά δολάριο Νέας Ζηλανδίας από 72,58. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 88,29 γιέν μετά την υποχώρησή του στα 88,20 γιέν τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου.

Τα επιτόκια δανεισμού στην Αυστραλία είναι στο 3,5%, στη Νέα Ζηλανδία 2,5% έναντι 0,1% στην Ιαπωνία και κοντά στο μηδέν στις ΗΠΑ, προσελκύοντας τους επενδυτές στις χώρες του Νοτίου Ειρηνικού.

Το αμερικανικό δολάριο άγγιξε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός έτους έναντι του γιέν μετά τα πρακτικά της σύσκεψης της Fed που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της απέφυγαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την πρόσφατη υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα