Αρχίζει αύριο ο διάλογος για το ασφαλιστικό

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 11:29
UPD:17:46

Διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των κοινωνικών φορέων θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος θα συναντηθεί στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) στις 9.00 με ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ, στις 14.00 με ΓΣΕΒΕΕ και στα γραφεία του υπουργείου στη Σταδίου (αρ. 29) στις 16.00 με το ΣΕΒ και στις 18.00 με την ΕΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο διάλογος επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα, ωστόσο οι συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί αναβλήθηκαν λόγω αποκλεισμού της εισόδου του υπουργείου Εργασίας από μέλη του ΠΑΜΕ.

«Πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη και πιο ανοιχτή διαδικασία αυτή που ακολουθούμε και σύντομα, επιτέλους, θα γίνει κι η έναρξη του διαλόγου», δήλωσε σχετικά με το ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ για απευθείας τηλεοπτική μετάδοση του διαλόγου τόνισε ότι η κυβέρνηση «επιλέγει και θέτει το πλαίσιο του διαλόγου και τη διαδικασία».

«Εμείς λέμε “όλα στο φως”, κάποιοι άλλοι είναι που εμποδίζουν να γίνει ο πραγματικός διάλογος και βρίσκουν τέτοιου είδους προσκόμματα για να μην έρθουν όλα στο φως», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής αναφερόμενος, χωρίς να το κατονομάσει, στο ΚΚΕ.

KKE: Σχέδιο παγίδευσης της εργατικής τάξης

«Δεν πρόκειται για διάλογο αλλά για σχέδιο παγίδευσης και εξαπάτησης της εργατικής τάξης να αποδεχθεί νέα πακέτα αντεργατικών μέτρων», σχολιάζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη πείρα από τους “κοινωνικούς διαλόγους”».

«Πρόκειται για μέτρα προαποφασισμένα στην ΕΕ από το 2001 με τη συμφωνία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Συμπληρώνει ακόμα ότι «ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος γίνεται 15 χρόνια και το αποτέλεσμά του ήταν η σφαγή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

«Οι θέσεις όλων των κομμάτων, των συνδικάτων και του ΣΕΒ είναι γνωστές. Εκείνο που ζητάνε τώρα από τους εργαζόμενους είναι να νομιμοποιήσουν με την υποταγή τους την σφαγή αυτών που έχουν απομείνει», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η δήλωσή του κ. Μάκη Μαΐλη: «Οι ένοχοι κρύβονται. Η άρνηση της κυβέρνησης να μεταδοθεί τηλεοπτικά ο περιβόητος διάλογος, που στήνει μαζί με τη ΝΔ, τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τον ΣΕΒ, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι είναι στημένος».

Τη Δευτέρα η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα είχε καταδικάσει το διάλογο, δηλώνοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν θα λάβει μέρος σε ένα παιχνίδι σικέ».

Εξάλλου, σε κινητοποιήσεις καλεί το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους στις 17 Δεκέμβρη με αφορμή το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις αλλά και την εισοδηματική πολιτική.

Γ. Καρατζαφέρης: Όλα όσα παρακολουθούμε είναι ημίμετρα

«Όλα αυτά που παρακολουθούμε είναι ημίμετρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και πρότεινε έναν ανοιχτό εθνικό διάλογο. Υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος με περιττούς νόμους, όπως της κας Πετραλιά, που ξεκίνησε ως ανατροπή για το ασφαλιστικό και κατάντησε να είναι ένα θέμα, το οποίο δεν είχε αντοχή ούτε μηνών».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της κας Παπαρήγα για το ασφαλιστικό, δήλωσε, ότι οι θέσεις της τον φόβισαν και κάλεσε την Αριστερά να αναλάβει τις ευθύνες της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα