Porsche: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2010

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 14:10

Η αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε τις πρώτες ετήσιες ζημιές της από το 1994 μετά τη διαγραφή της αξίας των μετοχών της στη Volkswagen, την εταιρεία με την οποία βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης.

Δυσκολίες «βλέπει» η διοίκηση της Porsche για τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι η αύξηση των παραγγελιών σηματοδοτεί πιθανή επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο επόμενο έτος.

«Οι δραστηριότητές μας θα αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Μίχαελ Μαχτ, διευθύνων σύμβουλος της μονάδας αυτοκίνησης της Porsche σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Στουτγάρδη. «Παρόλ’ αυτά, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος όσον αφορά στις προοπτικές για το 2010», πρόσθεσε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε τις πρώτες ετήσιες ζημιές της από το 1994 μετά τη διαγραφή της αξίας των μετοχών της στη Volkswagen, την εταιρεία με την οποία βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης. Ειδικότερα, οι καθαρές ζημίες στο δωδεκάμηνο μέχρι τις 31 Ιουλίου διαμορφώθηκαν στα 2,52 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 6,29 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Πτωτικά συνέχισαν να κινούνται και οι πωλήσεις της το τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου, ενώ οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 25% στα 20.000 αυτοκίνητα. «Φαίνεται πως η ζήτηση για τα οχήματα της Porsche ανακάμπτει σιγά σιγά», ανέφερε ο Μαχτ.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν σήμερα έως 2,4%. Από τις αρχές της χρονιάς εμφανίζονται μειωμένες κατά 1,5%, έναντι βουτιάς 65% που έχει σημειώσει ο τίτλος της Volkswagen.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα