Μ.Ι. Μαϊλλης: Περαιτέρω περικοπές δαπανών προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 15:25

Περαιτέρω περικοπές δαπανών ύψους 7,5 εκατ. ευρώ προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο της Μ. Ι. Μαΐλλης στη δεύτερη φάση υλοποίησής του την περίοδο 2010-2011, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Μαϊλλης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Οι ανωτέρω περικοπές θα γίνουν με εξοικονομήσεις από τα σταθερά κόστη, από την ενοποίηση υποστηρικτικών λειτουργιών, την ενοποίηση αποθηκών, εταιρειών και την περαιτέρω λειτουργική και νομική αναδιοργάνωση του ομίλου.

Παρουσιάζοντας το νέο business plan του ομίλου, ο κ. Μαϊλλης αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα από την πρώτη φάση του «σαρωτικού» σχεδίου αναδιάρθρωσης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου 2007-Ιουνίου 2009 ο όμιλος πέτυχε να εξοικονομήσει 18,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,9 εκατ. ευρώ οφείλονται σε μείωση των λειτουργικών εξόδων του και τα 4,2 εκατ. ευρώ σε βελτίωση του κόστους παραγωγής.

Για το διάστημα από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι το τέλος του 2010 ο όμιλος στοχεύει σε μια επιπλέον μείωση των δαπανών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ μέσω της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης των εμπορικών μονάδων του και των κεντρικών του γραφείων. Ως αποτέλεσμα τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του ομίλου από το επίπεδο των 60,9 εκατ. ευρώ το 2007 μειώθηκαν στα 52,5 εκατ. ευρώ το 2008 και αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω στα 47 εκατ. ευρώ το 2009, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα πάγια έξοδα του ομίλου.

Η διοίκηση του ομίλου έχει αναθέσει στην Ernst & Young να επικυρώσει το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο του ομίλου και βρίσκεται ήδη σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τους δανειστές της, στοχεύοντας σε μια μόνιμη λύση που θα εξασφαλίσει τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ομίλου. Όπως αναφέρθηκε σχετικά, πρόκειται για ένα κρίσιμο σημείο του σχεδίου αναδιοργάνωσης καθώς η πρώτη επίσημη συνάντηση με τα πιστωτικά ιδρύματα αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν 80-100 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 240 εκατ. ευρώ των δανειακών υποχρεώσεων. Η διοίκηση θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μέχρι τα τέλη του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα