ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2000 16:13

Δ/ΝΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. ΕΧΑ/920/16-10-2000 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κ. Σ. Τραυλού ανακοινώνεται ότι θα εκποιηθούν τοις μετρητοίς 8.450 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε.» οι οποίες κρατούνται ως ενέχυρο από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Η τιμή πώλησης εκάστης μετοχής δεν μπορεί να είναι κατώτερη του ποσοστού 2% από την εκάστοτε διαμορφούμενη τιμή κλεισίματος. Η εκποίηση των παραπάνω μετοχών θα γίνει στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της 25/10/2000, ημέρα Τετάρτη.

SINGULAR Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό χρηματιστηριακό κλίμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κάλυψη της αύξησης κατά 61,02% με συνολικά έσοδα 12.203.748.900. Η εταιρία θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα και επιμονή στην ολοκλήρωση των επιχειρηματικών της σχεδίων, με άμεση προτεραιότητα την συγχώνευση της SINGULAR A.E. με την ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. του Ομίλου ALPHA BANK. Η νέα εταιρία ΔΕΛΤΑ – SINGULAR, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, συγκεντρώνει κεφάλαια ύψους 37 δις, τα οποία είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν το αναπτυξιακό της πλάνο. Η ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α.Α. θα γνωστοποιηθούν μέσω του Τύπου με νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας.

ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε.

Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αλλά και των μετόχων της εταιρίας, σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το Ομολογιακό δάνειο, διευκρινίζονται από την εταιρία τα ακόλουθα: Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας θα προτείνει στην Γενική Συνέλευση, την μείωση της τιμής διάθεσης των κοινών και προνομιούχων μετοχών αντί των 1.500 και 1.000 δρχ. προς 1.000 και 750 δρχ. αντίστοιχα για κάθε μετοχή και την κάλυψη του υπολειπομένου ποσού με ομολογιακό δάνειο, έτσι ώστε η εταιρία να ολοκληρώσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα (επενδύσεις και εξαγορές) και να διευκολυνθούν οι μέτοχοι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Την διαφορά από το αρχικά ζητούμενο ποσό των 8,22 δις δρχ. θα την καλύψει η εταιρία με ομολογιακό δάνειο αντί των μετρητών των μετόχων. Διευκρινίζεται επίσης ότι η κοπή των κουπονιών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα γίνει μετά την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από το Χ.Α.Α. το πρώτο τρίμηνο του 2001.

ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι πραγματοποιήθηκε στις 20/10/2000 η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η οποία μεταξύ των άλλων αποφάσισε: 1. Την αλλαγή της επωνυμίας από ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. σε ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Ο διακριτικός τίτλος της εταιρίας θα είναι VERNICOS YACHTS & HOLDINGS. Διευκρινίζεται ότι η εμπορική επωνυμία VERNICOS YACHTS διατηρείται σε όλες τις δραστηριότητες του θαλάσσιου τουρισμού, η δε εμπορική επωνυμία VERNICOS YACHTS & HOLDINGS θα χρησιμοποιείται σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της εταιρίας. 2. Ο σκοπός της εταιρίας επεκτάθηκε, με έμφαση στη συμμετοχή σε ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρίες. 3. Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η απόκτηση ιδίων αυτής μετοχών μέχρι του 10% του συνόλου των μετοχών της, με ανώτερη τιμή αγοράς 10.000 δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα