Βουτιά δολαρίου σε χαμηλό 14 ετών

Εναντι του γιεν
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 09:34
UPD:09:35

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών υποχώρησε σήμερα το δολάριο έναντι του γιεν, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ιαπωνίας ότι δεν θα προωθήσει την ανατίμηση του νομίσματός της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιοσιχίκο Νόντα, δήλωσε στο Reuters πως οι πρόσφατες συναλλαγματικές κινήσεις αντικατοπτρίζουν την αδυναμία του δολαρίου και ξεκαθάρισε ότι η Ιαπωνία δεν σκοπεύει να παρέμβει προς το παρόν.

Εντωμεταξύ, οι traders εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο θα παρέμβουν οι ιαπωνικές αρχές, σε αυτή τη φάση, προκειμένου να ανακόψουν τη διολίσθηση του δολαρίου, δεδομένου ότι αυτή αφορά σε μια σειρά νομισμάτων.

«Πρόκειται για εξασθένηση του δολαρίου, όχι για ενίσχυση του γιεν και γι’ αυτό οι ιαπωνικές αρχές δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για να ανακόψουν την τάση», ανέφερε χαρακτηριστικά οικονομολόγος του NLI Research Institute στο Τόκιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός δείκτης του δολαρίου, ο οποίος μετρά την απόδοσή του έναντι έξι βασικών νομισμάτων, υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό 15 μηνών.

Στις 09:29 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 86,89 γιεν, ενώ η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,5083 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα