Aegean: Αύξηση κερδών, τζίρου στο εννεάμηνο

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 09:42
UPD:09:44

Αύξηση του κύκλου εργασιών και βελτίωση της κερδοφορίας της ανακοίνωσε η Aegean Airlines για το εννεάμηνο του 2009, επικαλούμενη την πτώση των τιμών του πετρελαίου καθώς και τις ωφέλειες στο λειτουργικό κόστος από την ανανέωση του στόλου της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 481,3 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 37,7 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 42% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2008.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εξόδων μίσθωσης αεροσκαφών (EBITDAR) αυξήθηκαν κατά 9% στα 91 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 47,9 εκ. Ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 34% σε σχέση με πέρυσι.

Οι καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 57,3 εκ. ευρώ από 43 εκ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στο τέλος της περιόδου αυξήθηκαν σε 226,2 εκ. ευρώ.

Η Aegean μετέφερε 5,1 εκ. επιβάτες το εννεάμηνο του 2009, 10% περισσότερους από πέρυσι, εκτελώντας 11% περισσότερες πτήσεις. Συγκεκριμένα, στο δίκτυο εσωτερικού μετέφερε 2,9 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το 2008, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε αύξηση ύψους 21%, μεταφέροντας 2,2 εκ. επιβάτες.

«Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για τον κλάδο των αερομεταφορών διεθνώς, η AEGEAN συνεχίζει την ανάπτυξή της, επιτυγχάνοντας υγιή οικονομικά αποτελέσματα. Ο νέος στόλος της εταιρίας, η αποδοχή από το επιβατικό κοινό, η ένταξη στην STAR ALLIANCE που αναμένεται τους επόμενους 7 μήνες και η υγιής χρηματοοικονομική μας θέση μας δίνουν τη σιγουριά για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας μας.

»Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ιδιαίτερα σημαντικές πιέσεις στις τιμές των εισιτηρίων που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν λόγω της κρίσης και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, γεγονός που έχει πλέον σημαντική επίπτωση στη λειτουργική κερδοφορία», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα