Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 12:44

Κάτω από τα 77 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», μετά τα κέρδη 2% που κατέγραψαν χθες χάρη στην εξασθένηση του δολαρίου και τη μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Ο βασικός δείκτης του δολαρίου, ο οποίος μετρά την απόδοσή του έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρησε την Τετάρτη σε χαμηλό 15 μηνών.

Ωστόσο, το κλίμα επιδεινώθηκε από τις μαζικές ρευστοποιήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 3,62% εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η κινεζική κυβέρνηση ενδέχεται να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της ανόδου της αγοράς.

Στην πτώση του αργού κάτω από τα 77 δολάρια το βαρέλι συνέβαλαν και οι ρευστοποιήσεις της τελευταίας στιγμής ενόψει του παρατεταμένου σαββατοκύριακου λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στις 12:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,05 δολάρια στα 76,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 77,75 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 69 σεντς.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε χθες ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξησή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα