Ασφαλιστικό: Διαβεβαίωση για τα όρια ηλικίας έλαβε η ΓΣΕΕ

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 14:36

Τη διαβεβαίωση πως δεν θίγονται όρια ηλικίας έδωσε ο υπουργός Εργασίας κατά την πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

O κ. Γιάννης Παναγόπουλος γνωστοποίησε πως η Συνομοσπονδία ζήτησε να εφαρμοστεί η κυβερνητική δέσμευση για τα όρια ηλικίας γυναικών και τις επικουρικές συντάξεις.

Σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος γνωστοποίησε πως η Συνομοσπονδία ζήτησε να εφαρμοστεί η κυβερνητική δέσμευση για τα όρια ηλικίας γυναικών και τις επικουρικές συντάξεις.

Επεσήμανε ότι η συνάντηση ήταν κυρίως επί του διαδικαστικού του διαλόγου, σημειώνοντας πως η ατζέντα αφορά σε ανεύρεση πόρων, ενοποίηση ταμείων, εισφοροδιαφυγή και λειτουργία των φορέων. Πρόσθεσε πως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος απεδέχθη, εν πρώτοις, τις προτάσεις των συνδικάτων επί της διαδικασίας του διαλόγου.

Σχολιάζοντας το μπλόκο στο διάλογο από τα κόμματα της αριστεράς, επανέλαβε πως «ουδείς μπορεί να μας απαγορεύσει να συζητάμε, το τι θα συμφωνήσουμε το αποφασίζουν κατά πλειοψηφία δημοκρατικά τα όργανα».

Υπογράμμισε τέλος ότι το ασφαλιστικό δεν είναι δημοσιονομικό αλλά κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα