Καταβολή δεδουλευμένων στους ναυτικούς της GA Ferries

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 15:42

Την καταβολή των δεδουλευμένων στους ναυτικούς της εταιρείας GA Ferries, μετά και την τροποποίηση του Νόμου 1220/1981, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η διαδικασία άρχισε χθες 25/11, και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την Παρασκευή 27/11, για το σύνολο των ναυτικών όλων των πλοίων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η καταβολή των δεδουλευμένων στους εγκαταλελειμμένους και απλήρωτους ναυτικούς της εταιρείας GA Ferries (εταιρία Αγούδημου) άρχισε μετά την πρόταση της υπουργού Λούκας Κατσέλη για την τροποποίηση του Ν. 1220/1981, ώστε να υπάρχει προστασία και των ναυτικών που εγκαταλείπονται εντός της Επικράτειας και βάσει αυτού των αποφάσεων του Δ.Σ. του ΝΑΤ.

«Με την απόφαση αυτή λύθηκε αισίως ένα πρόβλημα που ταλάνιζε από τον περασμένο Σεπτέμβριο το λιμάνι και τους ναυτικούς. Παράλληλα, αντιμετωπίστηκε ένα θεσμικό αίτημα των ναυτικών που τέθηκε κατά την πρώτη συνάντηση που είχαμε με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και υλοποιήθηκε έτσι μία από τις αρχικές μας εξαγγελίες», δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα