Ελληνοϊσπανική συνεργασία στις ΑΠΕ

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 19:05

Στενή συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα έχουν Ελλάδα και Ισπανία, όπως επιβεβαίωσαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης και ο πρέσβης της Ισπανίας Μιγκέλ Φουέρτες, κατά τη συνάντηση τους το μεσημέρι, σε συνέχεια και των χθεσινών διαβουλεύσεων που είχαν οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών.

Ο κ. Μανιάτης, τάχθηκε υπέρ μίας συγκροτημένης πολιτικής για την πράσινη ανάπτυξη, με επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες η Ισπανία έχει ήδη αναπτύξει τεχνογνωσία που η χώρα μας επιθυμεί να αξιοποιήσει.

Ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Η Ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να στηρίξει την Ισπανική Προεδρία στη διαμόρφωση των θέσεων της Ε.Ε για το κλίμα, με βάση τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις της Διάσκεψης.

Από τη πλευρά του, ο κ. Φουέρτες εξέφρασε την πλήρη διάθεση της Ισπανίας για ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου η Ισπανία έχει καταστεί - και επιθυμεί να παραμείνει - πρωτοπόρος.

Το ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο κρατών, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που αναμένεται να έχει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον Ισπανό Υπουργό Ενέργειας, στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα