Σε υψηλό επτά μηνών το spread του 10ετούς ομολόγου

Έναντι του Bund
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 11:39

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών διευρύνθηκε σήμερα το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς Bund εν μέσω μειωμένης διάθεσης για ρίσκο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφωνόταν νωρίτερα στις 215 μονάδες βάσης έναντι του Bund από 208 μονάδες βάσης που ήταν την Πέμπτη. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου.

Η διεύρυνση του ελληνικού spread σε νέα υψηλά καθιστά την απόδοση του ελληνικού χρέους τη μεγαλύτερη μεταξύ των υπολοίπων, περιφερειακών ομολόγων της Ευρωζώνης, καταφέρνοντας να ξεπεράσει και την Ιρλανδία.

Το αντίστοιχο spread του ιταλικού ομολόγου διευρυνόταν στις 96 μονάδες βάσης, στα επίπεδα του Ιουλίου, ενώ το spread του ιρλανδικού ομολόγου διευρυνόταν στις 177 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου.

Τα spread σε περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης έχουν διευρυνθεί σημαντικά αυτή την εβδομάδα υπό το βάρος των ανησυχιών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Στη μείωση της διάθεσης για ρίσκο συνέβαλαν και οι εξελίξεις στο Ντουμπάι, με τις δύο εκ των μεγαλύτερων κρατικών επιχειρήσεων του εμιράτου να μην είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα