Aνέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 19:04
UPD:19:06

Κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη χάρη στην ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου.

Οι απόψεις των αναλυτών σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στο Ντουμπάι διίστανται, ωστόσο οι περισσότεροι συμφωνούν στο ότι η χθεσινή υποχώρηση ήταν υπερβολική.

Τραπεζικές πηγές δήλωσαν στην Thomson Reuters ότι οι υποχρεώσεις των διεθνών τραπεζών που σχετίζονται με την Dubai World ενδέχεται να ανέρχονται σε 12 δισ. δολάρια με τη μορφή κοινοπρακτικών και διακρατικών δανείων.

Οι γαλλικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι η έκθεσή τους στο Ντουμπάι είναι περιορισμένη, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας προέβη στην εκτίμηση ότι οι ιταλικές τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα που να σχετίζονται με το μεγάλο εμπορικό και παραθεριστικό κέντρο του Κόλπου. Ίδιου ύφους ανακοινώσεις έκαναν και κινεζικές τράπεζες.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε κατά 1,3% και διαμορφώθηκε στις 1.000,49 μονάδες.

Την Πέμπτη ο παραπάνω δείκτης σημείωσε πτώση 3,3%. Σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 0,3%, ωστόσο καταγράφει συνολικά κέρδη 55% από τα ιστορικά χαμηλά στα οποία είχε διολισθήσει το Μάρτιο.

Οι μετοχές των τραπεζών BNP Paribas, Banco Santander, Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank και UBS σημείωσαν άνοδο μεταξύ 1,1% και 3,4%.

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα