C&C: Εξαγορά μονάδων της Constellation στη Βρετανία

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 15:36

Στην εξαγορά όλων των μονάδων παραγωγής μηλίτη της Constellation στη Βρετανία συμφώνησε να προχωρήσει η ιρλανδική ποτοποιία C&C έναντι 45 εκατ. στερλινών (74 εκατ. δολ.) σε μετρητά, σε ένα deal με το οποίο αποκτά το ένα τρίτο της βρετανικής αγοράς μηλίτη.

Η εξαγορά αναμένεται να διπλασιάσει τον όγκο πωλήσεων μηλίτη της C&C σε περίπου τρία εκατ. εκατόλιτρα. Η εν λόγω αγορά της Βρετανίας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο βάσει χρηματιστηριακής αξίας, με το συνολικό όγκο πωλήσεων να ανέρχεται σε περίπου εννέα εκατ. εκατόλιτρα.

«Η συμφωνία ενδυναμώνει τη θέση της C&C στη βρετανική αγορά μηλίτη, ολοκληρώνοντας το χαρτοφυλάκιό της, και ενισχύει το εύρος των δραστηριοτήτων στη Βρετανία», σύμφωνα με τη Davy Research.

Η αμερικανική Constellation αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι πουλάει τις εν λόγω μονάδες της προκειμένου να εστιάσει στην παραγωγή κρασιού, μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών, που εμφανίζουν μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης.

Η C&C θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με πιστωτική γραμμή ύψους 60 εκατ. στερλινών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιανουαρίου, με την εταιρεία να αναμένει συνέργειες ύψους περίπου τριών εκατ. στερλινών στα τέλη της χρήσης 2012/13.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα