Κέρδη 2,4% κατέγραψε ο Nikkei

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 11:12

Ο Nikkei έκλεισε στις 9.572,20, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 2,1% στις 857,76 μονάδες.

¶νοδο 2,4% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε στα υψηλά δύο εβδομάδων εν αναμονή της έκτακτης συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας σήμερα και των μέτρων στήριξης της οικονομίας που αναμενόταν ότι θα ληφθούν, όπως και έγινε.

«Οι προσδοκίες για λήψη μέτρων από την BOJ έδωσαν ώθηση στην αγορά. Μια ενδεχόμενη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας για συνέχιση της χαλαρής επιτοκιακής πολιτικής της θα παρέχει προστασία κατά του αποπληθωρισμού», σχολίασε ο Σοικίρο Μόνζι, ανώτατο στέλεχος της Daiwa SB Investments.

«Ελάχιστοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι το μέτρο αυτό είναι ικανό να επιλύσει μόνο του το πρόβλημα του αποπληθωρισμού. Το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους επενδυτές στην παρούσα φάση».

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις εξαγωγικές εταιρείες, όπως η Honda Motor, ενώ η μετοχή της Shionogi & Co σημείωσε άλμα χάρη στα δημοσιεύματα για προώθηση του εμβολίου της κατά της γρίπης από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Ο Nikkei έκλεισε στις 9.572,20, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 2,1% στις 857,76 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα