Π. Γερουλάνος: Δεν θα επενδύσουμε σε ένα παρωχημένο μοντέλο τουρισμού

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 17:35

Σαφές στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στον τομέα του τουρισμού έδωσε ο νέος υπουργός Παύλος Γερουλάνος από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο με θέμα η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας.

Αφού περιέγραψε με μελανά χρώμα τις πολιτικές που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση στον κλάδο του τουρισμού υπογράμμισε ότι η νέα ηγεσία δεν θα επενδύσει σε ένα παρωχημένο μοντέλο τουρισμού, που μέχρι πρόσφατα ακολουθήθηκε και οδήγησε τον τουρισμό προς την «τέλεια καταιγίδα».

Η Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και τα μηνύματα που πέρασε στον κόσμο εκείνη τη χρονική περίοδο δεν αποτυπώθηκαν στις επικοινωνιακές καμπάνιες που ακολουθήθηκαν, αντίθετα σπαταλήθηκαν χρήματα για την προσέλκυση χαμηλής οικονομικής στάθμης τουριστών από τις αγορές της Αγγλίας και της Γερμανίας, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γερουλάνος ζήτησε πίστωση χρόνου για την αλλαγή της επικρατούσας νοοτροπίας περί των τουριστικών πραγμάτων και σημείωσε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικονομικών του ΕΟΤ, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Στις άμεσες πρωτοβουλίες που θα λάβει η νέα ηγεσία, είναι η ενίσχυση του κλάδου. Όπως τόνισε ο κ. Γερουλάνος, «δεν πρέπει να κρατάμε υγιείς επιχειρήσεις σε ομηρία». Επίσης, έκανε λόγο για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αναδιοργάνωση υπηρεσιών, ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα