Αύριο η οριστική απόφαση των ροδακινοπαραγωγών για τα μπλόκα

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 19:24

Ανοιχτά, τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί, οπότε θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο της Κουλούρας η γενική συνέλευση για τη λήψη οριστικών αποφάσεων, αναμένεται να αφήσουν τα μπλόκα τους οι παραγωγοί της Ημαθίας και των γύρω περιοχών.

Την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της κ. Μπατζελή σε ό,τι αφορά τα 7 λεπτά/κιλό στο συμπύρηνο ροδάκινο εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Αντώνης Νεστορόπουλος.

Την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει πλέον σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και παραγωγών» εξέφρασε από την πλευρά του ο Κώστας Λολιόπουλος από την Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών, σύμφωνα με τον οποίο η αυριανή γενική συνέλευση αναμένεται να αποφασίσει το οριστικό λύσιμο των μπλόκων.

Εντωμεταξύ, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 7 λεπτά το κιλό για το συμπύρηνο ροδάκινο (γύρω στα 14 εκατ. ευρώ), καθώς και ότι μέσα σε 10 ημέρες ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές στην παραγωγή ροδάκινων (γύρω στα 13 λεπτά το κιλό).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα