Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 10:46

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, με τον κλάδο τηλεπικοινωνίας και τα ορυχεία να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα η ADP για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν το Νοέμβριο κατά 155.000 έναντι απωλειών 203.000 θέσεων τον Οκτώβριο.

«Εν αναμονή της έκθεσης της ADP, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε αν το επίπεδο της ανεργίας συνεχίζει να αυξάνεται ή αν υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσής της», σχολίασε διευθυντικό στέλεχος της Seven Investment Management.

Στις 10:22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,2% στις 1.013,08 μονάδες. Την Τρίτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων 4,5 μηνών.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι, με τις μετοχές των Nokia και Vodafone να ενισχύονται κατά 1,5% και 1,8%, αντίστοιχο.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές στον κλάδο των ορυχείων μετά την άνοδο του χρυσού σε νέα ιστορικά ρεκόρ πάνω από τα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τίτλοι των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Eurasian Natural Resources Corporation, Rio Tinto και Xstrata ενισχύονται από 0,5% έως 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα