Υποχωρούν οι τιμές του «μαύρου χρυσού»

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 13:05

Κάτω από τα 78 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ ήγειρε αμφιβολίες για την ανάκαμψη της ζήτησης στη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του American Petroleum Institute, που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη μετά το κλείσιμο της αγοράς, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη οικονομολόγων για αύξηση 400.000 βαρελιών.

Νέα κατεύθυνση θα παρέχουν τα αντίστοιχα στοιχεία του Energy Information Administration, που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 17:30 ώρα Ελλάδος.

Στις 12:44, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 77 σεντς στα 77,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 78,77 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 58 σεντς.

«Νομίζω ότι αν σκεφτούμε πόσο αρνητική ήταν η έκθεση (του ΑΡΙ) δεν προκαλεί έκπληξη η πτώση του πετρελαίου», παρατηρεί αναλυτής στην Commerzbank στη Φρανκφούρτη, εκτιμώντας πως «δεν υπήρχε τίποτα θετικό σε αυτή την έκθεση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα