Γ. Πεταλωτής: Η ελληνική οικονομία θα ανακτήσει την αξιοπιστία της

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 16:46
UPD:10/12/2009 14:58

«Όσοι επένδυσαν στα σενάρια καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και όσοι προέβλεπαν ότι η ΕΕ θα μας επέστρεφε τον προϋπολογισμό έκαναν λάθος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. «Ξεπεράσαμε έναν σκόπελο με σχέδιο, ταχύτητα, αποφασιστικότητα», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα σενάρια καταστροφολογίας για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, τα οποία, όπως ανέφερε, κυριαρχούσαν την προηγούμενη εβδομάδα, υπογράμμισε ότι «το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους πολίτες ήταν ξεκάθαρο: Η ελληνική οικονομία, η Ελλάδα, μπορεί και θα ανακτήσει την αξιοπιστία της».

«Όσοι επένδυσαν στα σενάρια καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και όσοι προέβλεπαν ότι η ΕΕ θα μας επέστρεφε τον προϋπολογισμό έκαναν λάθος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες στηρίζει την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι με το πρόγραμμα Σταθερότητας που θα υποβληθεί θα γίνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.

Ερωτηθείς αν ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε χθες στις Βρυξέλλες για πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2010, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου, κάνοντας μια τιτάνια προσπάθεια να πείσουμε τους εταίρους μας ότι επιτέλους υπάρχει προοπτική αξιοπιστίας της χώρας, παρουσίασε το σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο έγινε δεκτό από τα ευρωπαϊκά όργανα και έπεται το πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα αρχίσει και η διαβούλευση για ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα αποτυπώνει αυτή την αξιοπιστία και σε φορολογικό επίπεδο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για την αξιολόγηση της Ελλάδας στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι αφορά το προηγούμενο εξάμηνο.

«Εμείς προσπαθούμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τη χώρα μας, με σχέδιο και αποφασιστικότητα που όπως αποδείχτηκε, πραγματικά έπιασε τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ρόλο που έπαιξε σε αυτή την προσπάθεια η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Παπαδήμο, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι οι συζητήσεις γίνονται με όποιον μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του καλού κλίματος της ελληνικής οικονομίας και με όποιον μπορεί να συζητήσει για σοβαρά οικονομικά ζητήματα.

«Η κυβέρνηση κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και γι' αυτό ακριβώς το λόγο έχει προσκαλέσει φορείς, πολίτες και κυρίως κόμματα να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται», ανέφερε, τέλος, ερωτηθείς εάν η χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, βοηθά την κυβέρνηση στην προσπάθειά της αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα