American, Oneworld:Προσφορά για επένδυση 1,1 δισ. δολ. στην JAL

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 07:10

Ποσόν 1,1 δισ. δολ. στην Japan Airlines Corp. προσφέρθηκαν να επενδύσουν οι συνεργάτιδες American Airlines και Oneworld, διπλασιάζοντας την προσφορά που έκανε η Delta Air Lines Inc.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στους δημοσιογράφους στο Τόκιο, η εταιρεία TPG θα εγγυηθεί την προσφορά της American. Αλλα στοιχεία για το ύψος της επένδυσης δεν δόθηκαν.

Η προσφορά υπερβαίνει τα 500 εκατ. δολ. των μετοχών που προσέφεραν Delta και SkyTeam για την απόκτηση μέρους του πακέτου ύψους 1 δισ. δολ. για να προσελκύσουν την ιαπωνική αεροπορική εταιρεία από την Oneworld. Η Delta και η American, οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, μάχονται για την μη κερδοφόρα JAL, λόγω των δικτύων της σε Ιαπωνία και Κίνα.

Οι πιο στενές σχέσεις με την JAL, όπως είναι ευρέως γνωστή η Japan Air, θα αυξήσουν τις δραστηριότητες της American σε όλο τον Ειρηνικό, τη μικρότερη περιοχή από πλευράς εσόδων για τη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Αμερικανοί και Ιάπωνες αξιωματούχοι θα επαναλάβουν την επόμενη εβδομάδα τις συνομιλίες τους για το θέμα των περιορισμών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η American προσέγγισε την JAL τον Ιούνιο για διεύρυνση της συνεργασίας τους επιδιώκοντας την έγκριση συντονισμένης τιμολογιακής πολιτικής και πτήσεων, από τη στιγμή της συμφωνίας «ανοιχτοί ουρανοί» μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα