Γαλλία: Στο 9,5% η ανεργία το γ’ τρίμηνο

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 11:02

Σε υψηλά τουλάχιστον τριών ετών αναρριχήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το τρίτο τρίμηνο. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Σε υψηλά τουλάχιστον τριών ετών αναρριχήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, βάσει των στάνταρ του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε στο 9,5% από 9,4% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από το πρώτο τρίμηνο του 2006. Το πρώτο τρίμηνο, η ανεργία στη Γαλλία είχε διαμορφωθεί στο 8,9%.

Στην ηπειρωτική χώρα, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στο 9,1%, με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ να χαρακτηρίζει τα στοιχεία «ενθαρυντικά».

«Η έξοδος από την κρίση θα είναι σταδιακή και η ανεργία θα επωφεληθεί των μέτρων στήριξης στη Γαλλία και το εξωτερικό», δήλωσε η Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα